palyazat_fooldal

Események

29
2018. június 29., péntek

Sajtómeghívó - Nemzetközi Duna Nap

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Duna Nap magyarországi fő eseményét az idei évben az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szervezésében bonyolítja le Érsekcsanádon, a Duna déli szakaszán, ezúttal közösen a szerb vízügyes kollégákkal.

15
2018. június 15., péntek

Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapi konferencia

SVN (2)

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2018. június 15-én szakmai konferencia formájában emlékezik meg az Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapjáról, melynek idei mottója: „A föld valódi kincs – növeljük értékét!”

17
2018. április 17., kedd

2018. évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), valamint a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság (DDVIZIG) szervezésében 2018. április 17-19. között került megrendezésre Sikondán az idei évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia.

17
2018. április 17., kedd

Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban

2018. április 17-én az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a KITE Zrt. szervezésében Nádudvaron került megrendezésre a „Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban” című konferencia.

15
2017. december 15., péntek

Sajtótájékoztató

Készenlétbe helyezzük a magyar jégtörő hajókat!

13
2017. december 13., szerda

Sajtómeghívó - vízügyi roadshow Nyíregyháza

A vízügyi roadshow utolsó állomása: Nyíregyháza, Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari, Környezetvédelmi-vízügyi Szakgimnáziuma

30
2017. november 30., csütörtök

Sajtómeghívó

"A ráckevei (soroksári) Duna-ás és mellékágai kotrása, műtárgyépítés és - rekonstrukció" című projekt nyitórendezvénye

24
2017. október 24., kedd

Sajtómeghívó

A Magyar Hidrológiai Társaság Somogy megyei Területi Szervezete HIDROLÓGIAI EMLÉKPARKOT állít az MHT Centenáriumi Évének tiszteletére

6
2017. október 6., péntek

Sajtómeghívó

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja az érdeklődőket a KEHOP-1.4.0-15-2015-00007 azonosítószámú projekt keretében szervezett sajtóbejárásra és nyitórendezvényre.

29
2017. június 29., csütörtök

Sajtómeghívó

A Nemzetközi Duna Nap alkalmából szervezett ünnepségre az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit.

25
2017. április 25., kedd

Sajtómeghívó

Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Konferencia

Korábbi események
Tartalomfelelős: Alkonyi Zsófia Dr., osztályvezető

KÖRNYEZETI ÉS ENERGIAHATÉKONYSÁGI OPERATÍV PROGRAMOK AZ OVF KEZELÉSÉBEN

2017. június 20., kedd 15:58

Így például a Tisza-völgyben bővítik a tározókapacitásokat a nagy kárt okozó árvizek kezelésére, a folyóvizeken az árvízvédelmi védvonalak mértékadó árvízszintre történő kiépítésével növelik az árvízi biztonságot, az aszályos időszak vízhiányos helyzeteinek elkerülésére, a károsan magas belvizek kialakulásának megakadályozására a vízpótló- és a belvízrendszerek összehangolt működését alakítják ki. Korszerűsítik a Balaton levezető rendszerét, elvégzik a Velence-tavi partfal rekonstrukcióját. A fejlesztések érintik a Tisza-tavat, a Szigetközt, s az új dombvidéki tározók kialakításával Baranya, Vas és Zala megyét.

Valamennyi beruházásnál szükséges a hazai és az Európai Uniós előírások maradéktalan betartása, a fejlesztések határidőben történő megvalósítása. A projektek meghatározása már az egységes vízgazdálkodás szellemében történt, amely lehetővé tette a vízkárelhárítás és a vízpótlási szempontok közös, és éppen ezért hatékony működésének tervezését.

A tervezett több mint 250 milliárd forintnyi fejlesztés jelentősen javítani fog Magyarország árvízvédelmi helyzetén, kezelhetőbbekké válnak az aszályok, javul a belvízcsatornák állapota, s ezzel a belvízkezelés. A 2014-2020 közötti ciklusban az EU tizenegy pontban foglalta össze a célkitűzéseket. Magyarország a vállalt projektekkel e célkitűzésekhez igazodva valósítja meg a 2014-2020 EU programozási időszak feladatait

Országos Vízügyi Főigazgatóság

 

Utolsó módosítás: 2018. július 17., kedd 11:16, Pákozdi József