Tartalomfelelős: Süveggyártó Anita, kiemelt műszaki referens

A Balaton levezető rendszerének korszerűsítése projekt aktuális munkálatai

2023. március 06., hétfő 11:04

Európai Unió és a Magyar Állam finanszírozásával megvalósuló projekt célja a Balaton jó ökológiai, vízminőségi- és mennyiségi állapotának elérése, a vízszint-szabályozási feltételeinek megteremtése, a bel- és csapadékvízzel, mint vízkészlettel való gazdálkodás fejlesztése, a vízkárelhárítás (ár- és belvízvédelem) feltételeinek javítása, valamint a víz kártételei elleni védelem szintjének növelése.

A projektben Siófokon épül egy hajózsilip és egy vízszintszabályozó zsilip, valamint egy üzemviteli épület.

Hajózsilip: Az üzemviteli épület, tárgyaló épületszárnyában az elektromos és épületgépészeti alapszerelési, valamint a szárazépítési munkálatok elkészültek. A tárgyaló épületszárnyon a gépészeti alapszerelési, valamint a lakatosszerkezetek mázolási munkálatai zajlanak. Az épület környezetében térbeton vasszerelése zajlik.

Vízszintszabályozó zsilip: Az íves közúti híd vasbeton pályalemez zsaluzatát alátámasztó állvány, valamint a pályalemez zsaluzat készítése van folyamatban. A Krúdy sétány felőli oldalon a fejgerenda készítés előkészítő munkálatai zajlanak (kitűzés, fogadószint kialakítás).

Vízszintszabályzó zsilip

a-balaton-levezeto-rendszerenek-korszerusiteseFelvíz, íves közúti híd, bal parthoz csatlakozó fejgerenda kivitelezés előkészítő munkálatai

Üzemviteli épület

a-balaton-levezeto-rendszerenek-korszerusitese2

a-balaton-levezeto-rendszerenek-korszerusitese3
a-balaton-levezeto-rendszerenek-korszerusitese4

 Tárgyaló épületszárny, gépészeti alapszerelési és lakatosszerkezet mázolási munkálatok

Utolsó módosítás: 2023. március 06., hétfő 11:12, Regdánszki Tamara