palyazat_fooldal

Események

29
2018. június 29., péntek

Sajtómeghívó - Nemzetközi Duna Nap

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Duna Nap magyarországi fő eseményét az idei évben az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szervezésében bonyolítja le Érsekcsanádon, a Duna déli szakaszán, ezúttal közösen a szerb vízügyes kollégákkal.

15
2018. június 15., péntek

Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapi konferencia

SVN (2)

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2018. június 15-én szakmai konferencia formájában emlékezik meg az Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapjáról, melynek idei mottója: „A föld valódi kincs – növeljük értékét!”

17
2018. április 17., kedd

2018. évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), valamint a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság (DDVIZIG) szervezésében 2018. április 17-19. között került megrendezésre Sikondán az idei évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia.

17
2018. április 17., kedd

Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban

2018. április 17-én az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a KITE Zrt. szervezésében Nádudvaron került megrendezésre a „Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban” című konferencia.

15
2017. december 15., péntek

Sajtótájékoztató

Készenlétbe helyezzük a magyar jégtörő hajókat!

13
2017. december 13., szerda

Sajtómeghívó - vízügyi roadshow Nyíregyháza

A vízügyi roadshow utolsó állomása: Nyíregyháza, Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari, Környezetvédelmi-vízügyi Szakgimnáziuma

30
2017. november 30., csütörtök

Sajtómeghívó

"A ráckevei (soroksári) Duna-ás és mellékágai kotrása, műtárgyépítés és - rekonstrukció" című projekt nyitórendezvénye

24
2017. október 24., kedd

Sajtómeghívó

A Magyar Hidrológiai Társaság Somogy megyei Területi Szervezete HIDROLÓGIAI EMLÉKPARKOT állít az MHT Centenáriumi Évének tiszteletére

6
2017. október 6., péntek

Sajtómeghívó

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja az érdeklődőket a KEHOP-1.4.0-15-2015-00007 azonosítószámú projekt keretében szervezett sajtóbejárásra és nyitórendezvényre.

29
2017. június 29., csütörtök

Sajtómeghívó

A Nemzetközi Duna Nap alkalmából szervezett ünnepségre az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit.

25
2017. április 25., kedd

Sajtómeghívó

Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Konferencia

Korábbi események
Tartalomfelelős: Dorogi Szilvia, -

Duna Nap

2017. június 15., csütörtök 18:21

Duna_nap_logo l

DUNA NAP

Gyere el június 24-én a Gyerek Szigetre,

szerezz Duna Útlevelet, játssz velünk

és vidd haza a számodra készített sok-sok ajándékot!

 

Duna Útlevélért jelentkezz a Belügyminisztérium Duna Nap sátránál, gyűjtsd össze az útlevélben szereplő helyekről a pecséteket és vidd el a megérdemelt jutalmadat.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság sátrában játékosan teheted próbára a vízzel és a Dunával kapcsolatos tudásodat. Sok érdekes feladat vár, amelyek megoldásában szüleid is biztosan segítenek majd - szívesen látjuk őket is!

A Külgazdasági és Külügyminisztérium sátránál várnak minden rajzolni szerető gyermeket a „Neked mit jelent a Duna? – Oszd meg Dunával kapcsolatos élményedet, gondolataidat!” országos kreatív rajzpályázat keretében. Gyere el és rajzold le, hogy számodra mit jelent a víz, mit jelentenek folyóink, tavaink.

Emellett egy extrém sportteljesítmény kezdetének résztvevője is lehetsz. Hidvégi-Üstös Pál ultramaratonista, aki a Duna teljes szakaszát futja végig 2017 őszén, ezen a napon a 70 maratoni távnak megfelelő futás bemelegítéseként 14:00 órakor elindul velocipédjével, hogy végigkerékpározza a Duna magyarországi szakaszának mindkét oldalát.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság segítségével játszva ismerkedhetsz a Dunában és a Duna mellett élő növényekkel, rovarokkal és állatokkal!

A Fővárosi Vízművek sátránál Víz-kvíz feladványokkal tesztelheted ismereteidet az ivóvízről, vagy a Vízművek legszebb létesítményeit ismerheted meg puzzle játék során. A kicsik mini horgászversenyen ügyeskedhetnek. Mindenkit szeretettel várunk a Fővárosi Vízművek sátránál egy pohár hűsítő ivóvízre!

A GWP Magyarország Alapítvány sátránál részt vehetsz a Duna Művészeti Mestere alkotó versenyen 12:30-ig. Ha ügyes vagy és megválaszolod a totókérdéseket, fotózkodhatsz a barátaiddal egy „csoda-gép” előtt. A fotót emlékül hazaviheted.

Válaszd ki, válaszolj, hallgasd meg, kukkants bele, horgászd ki, rakd össze, szedd szét és karikázd be! Ha a társasjáték a te világod, jól fogod érezni magad a WWF Élő Duna Turnéjának interaktív társasjátékával. Tizenkét lépcsőn kell végigmenned ahhoz, hogy bizonyítsd, mindent tudsz a Dunához kötődő élőhelyekről és lakóikról.
 

Ha elfáradtál a játékban, térj be a Földművelésügyi Minisztérium pihenő-sarkába, dőlj le kényelmesen az óriás babzsákokra és nézz filmet a Dunáról, a vizek birodalmáról, vagy akár a hódokról.

Az MTA ÖK Duna-kutató Intézet a dunai halállomány változatosságát és a régi idők halbőségét mutatja be.

Te is tehetsz azért, hogy a Dunában nagy halak legyenek, ha a Belügyminisztérium sátra elől 12 órakor induló csoporttal részt veszel a haltelepítésen.  A Rideg & Rideg Fish Farm Kft. felajánlásában érkező kis kecsegéket személyesen engedheted be új lakóhelyükre, a Dunába.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság igazi különlegességgel várja a látogatókat: bemutatja Magyarország egyetlen tűzoltó hajóját, a Szent Flóriánt.  Az érdeklődők a Belügyminisztérium sátra elől indulhatnak 11.00, 13.00 és 15.00 órakor.

A Nemzetközi Duna Napot 2004. június 29-én ünnepelték először a Nemzetközi Duna Védelmi Egyezmény aláírásának 10. évfordulóján. Azóta a Duna vízgyűjtő országai minden évben színes programokat szerveznek, amelyek célja, hogy rámutassanak a Duna és vízgyűjtője egyedülálló természeti és kulturális értékeire, és felhívják a figyelmet a Dunára és sokszínű élővilágára. 

Várunk mindenkit egy közös Duna Napra június 24-én 10 órától a Generali Gyerek Sziget (Hajógyári-sziget) Gyermekparadicsom helyszínén!

Utolsó módosítás: 2017. június 16., péntek 09:42, Pászthory Róbert