Sajtószoba

18
2022. május 18., szerda

Tájékoztatás a Sajót érintő szennyezéssel kapcsolatban

OVF_kozlemeny_01

Az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság 2022. március 13-án a közösségi médiából értesült arról, hogy a Szlovákia területén lévő egykori Siderit üzem telephelyéről, az alsósajói vasércbánya altárójából szennyezett víz folyik a Sajóba.

13
2022. május 13., péntek

Kattintásvadász címek helyett a valóság: nincs végveszélyben a Balaton!

OVF_kozlemeny_01

Elözönlötték a sajtót a szenzációhajhász címek és találgatások a Balatonnal kapcsolatban, amelyek durván torzítják a vízügyes szakemberek, szakértők hiteles nyilatkozatait. Az üdülési szezon előtt ezért hangsúlyozni kell, hogy a jelenlegi helyzet szélsőséges ugyan, de nem példa nélküli. A fürdés ellehetetlenülésével riogatás nem fedi a valóságot.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Süveggyártó Anita, árvízvédelmi referens

Fejlesztés Balatonfűzfőn

2022. május 02., hétfő 15:38

A 1579/2021. (VIII. 11.) számú kormányhatározatnak megfelelően, 2022. március 31-ig elkészült Balatonfűzfő parti sétányának védelme.

IMG_7053

A területen megtörtént a bedőlt fák egy részének kiszedése, a part biztosítása, - cölöpsor építése, lábazati kőszórással, vízépítési kőrakat készítésével,- melynek építéséhez helyi jelentőségű vörös homokkövet és vörösfenyőt használt fel a Vállalkozó a Főigazgatóság előírásainak megfelelően.

IMG_7046

A tómederben hagyott fatuskók és a part egy részén a különböző életkorú fák és a parti növényzet (tehát egy-egy rövidebb partszakasz) meghagyása mellett ültetett új facsemeték, valamint az elkészült partbiztosítás együttesen a szakaszt mozaikossá teszi, így nem csak ideális élőhelyül szolgálhatnak a környék hal-, madár-, és kisállat világának, hanem az emberi szem számára is természetesebb hatást keltenek. A helyi lakosok, és a pihenni érkező turisták is élvezhetik tehát a Mikádó játszóteret a Fövenyfürdő stranddal összekötő, mintegy 200 méter hosszú sétányszakaszt.

IMG_7059

Fodor Zsuzsanna

Utolsó módosítás: 2022. május 02., hétfő 15:40, Regdánszki Tamara