Sajtószoba

18
2022. május 18., szerda

Tájékoztatás a Sajót érintő szennyezéssel kapcsolatban

OVF_kozlemeny_01

Az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság 2022. március 13-án a közösségi médiából értesült arról, hogy a Szlovákia területén lévő egykori Siderit üzem telephelyéről, az alsósajói vasércbánya altárójából szennyezett víz folyik a Sajóba.

13
2022. május 13., péntek

Kattintásvadász címek helyett a valóság: nincs végveszélyben a Balaton!

OVF_kozlemeny_01

Elözönlötték a sajtót a szenzációhajhász címek és találgatások a Balatonnal kapcsolatban, amelyek durván torzítják a vízügyes szakemberek, szakértők hiteles nyilatkozatait. Az üdülési szezon előtt ezért hangsúlyozni kell, hogy a jelenlegi helyzet szélsőséges ugyan, de nem példa nélküli. A fürdés ellehetetlenülésével riogatás nem fedi a valóságot.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Csík András, főosztályvezető

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság focicsapata a KÖZIG Kupán

2022. április 19., kedd 10:09

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság focicsapata - az MVM Balance csapatát legyőzve - csoportja ötödik helyén zárta szereplését az elmúlt hétvégén rendezett X. KÖZIG Foci Kupán. Tél tábornok minden bizonnyal utolsó rohamának köszönhetően az április elejére nem jellemző, egész nap szinte fagyos időjárás ellenére a szürke hétköznapok gondjait otthonhagyva, az OVF csapattagjai remek hangulatban várták az összecsapásokat. Az első összecsapás kezdeti perceit leszámítva az OVF csapata hamar felvette a rövid, pörgős mérkőzések stílusát. A tavaly októberi megmérettetéssel szemben azonban idén igen jó csapatokkal soroltak össze minket, így az OVF csapatának teljesítménye kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz. Külön kiemelendő a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatallal folytatott fej-fej melletti küzdelmünk, ahol Fortuna asszony segítségével végül ellenfelünk tehette zsebre a győzelemért járó három pontot. A számos nehézmény ellenére is jó kedéllyel, egy győzelemmel, illetve egy döntetlennel és 4 ponttal a zsebben fejeztük be a csoportmérkőzéseinket.

kozigkupa2022

Csík András

Utolsó módosítás: 2022. április 19., kedd 10:16, Regdánszki Tamara