Tartalomfelelős: Somogyi Edina, kiemelt műszaki referens

Az OVF Belvízvédelmi és Öntözési Főosztályának munkatársai a Magyar Öntözési Egyesület szakmai rendezvényén vettek részt

2023. március 09., csütörtök 11:00

A Magyar Kertépítők Országos Szövetsége  13. alkalommal rendezett szakmai napokat 2023. február 14-17. között Tapolcán, melyre számos szakma képviselőit várták.               A rendezvényen Nagy István agrárminiszter is megjelent, a zárónapon köszöntötte a látogatókat, valamint több külföldi vendég előadása is színesítette az eseményt. A rendkívüli érdeklődést jelezte, hogy több, mint 600 résztvevő regisztrált a programra.

A négynapos konferencia vezérfonala a szakmát leginkább átitató téma volt: klímaválság, ökológiai válság, gazdasági válság. Az előadások célja nem csupán a problémák gyökereire való rávilágítás volt, hanem törekedtek a lehetséges megoldások bemutatására is. A szervezők szerint 2023-ban a főszerep az ökológiai fordulaté fenntarthatóságé, szinte minden előadás, műhelymunka valamilyen módon ehhez kapcsolódott vagy ennek a témának a körüljárását segítette.

A négy nap alatt több párhuzamos program zajlott, ahol társszervezetek előadásai, műhelymunkái is meglátogathatóak voltak, ilyen alprogram volt a Magyar Öntözési Egyesület (MÖE) előadássorozata 14-15-én, amelyen részt vett az OVF Belvízvédelmi és Öntözési Főosztályának négy munkatársa is.

Február 14-én, kedden a MÖE egész napos előadássorozatát Dr. Bíró Tibor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának dékánja nyitotta meg aszálykezelésről szóló előadásával. A nap folyamán szó volt a drónok szerepéről a mezőgazdaságban, a deficit öntözésről, és bemutatásra került a KEHOP forrásból felújított Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság is. Február 15- én, szerdán egész napos tervezői workshopot tartottak a gyakorló szakemberek számára.

Kabódi Vera Eszter

Utolsó módosítás: 2023. március 09., csütörtök 14:43, Regdánszki Tamara