Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Tanai Anna, muzeológus

Őszi fesztivál a Duna Múzeumban

2021. szeptember 27., hétfő 13:58

2021_Mzeumok_szi_Fesztivlja_banner_1024

Intézményünk évről évre részt vesz a Múzeumok Őszi Fesztiválja nevű országos rendezvénysorozaton, ahol igyekszünk izgalmas programokkal színesíteni a kínálatunkat. Idén a múzeumi harmónia jegyében hirdették meg a fesztivált, melyhez mi is igazodunk programjainkkal.

Október 1-én Tanárok Éjszakája címmel pedagógusoknak szóló szakmai rendezvényt tartunk az esztergomi Babits-villában, ahol G. Tóth Franciska irodalmár tart előadást a ház történetéről és lakójáról. Zene és versmondás szórakoztatja a résztvevőket, a tárlatvezetés során pedig bepillanthatnak a költő életébe.

Október 3-án 10 órától egy családi napra várjuk a látogatókat, ahol vízzel kapcsolatos, relaxációs jógaórával kezdhetik a napot. Utána őszi hangulatképfestésre invitálunk mindenkit Brassai Gabriella festőművésszel.  Az érdeklődők a nap további részében megtudhatják, miről mesélnek gyűjteményünk rejtett kincsei, valamit kipróbálhatják a vízjeles papírmerítést is. Végül pedig a Leskowsky Hangszergyűjtemény különleges hangszereinek birodalmába nyerhetnek bepillantást. A kisebbeket egész nap vizes játékokkal várjuk.

Október 15-én Kovács Melinda fotóművész tart zenés tárlatvezetést Végtelen c. kiállításában az Európai Közép Galériában. Csellón közreműködik Gáspár Csilla.

Október 27-én, szerdán Őszi szünetelő címmel egy egész napos múzeumpedagógiai programra hívjuk a 7-12 éves gyermekeket, melynek során felfedezhetik az őszi erdőt, terméseket gyűjthetnek, Brassai Gabriella festőművész segítségével megfesthetik élményeiket, a nap további részében pedig mécsest és levélnyomatos táskát készíthetnek.

A programokkal kapcsolatos bővebb információ a www.dunamuzeum.hu oldalon található.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Utolsó módosítás: 2021. szeptember 27., hétfő 14:00, Regdánszki Tamara