palyazat_fooldal

Események

29
2018. június 29., péntek

Sajtómeghívó - Nemzetközi Duna Nap

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Duna Nap magyarországi fő eseményét az idei évben az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szervezésében bonyolítja le Érsekcsanádon, a Duna déli szakaszán, ezúttal közösen a szerb vízügyes kollégákkal.

15
2018. június 15., péntek

Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapi konferencia

SVN (2)

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2018. június 15-én szakmai konferencia formájában emlékezik meg az Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapjáról, melynek idei mottója: „A föld valódi kincs – növeljük értékét!”

17
2018. április 17., kedd

2018. évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), valamint a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság (DDVIZIG) szervezésében 2018. április 17-19. között került megrendezésre Sikondán az idei évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia.

17
2018. április 17., kedd

Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban

2018. április 17-én az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a KITE Zrt. szervezésében Nádudvaron került megrendezésre a „Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban” című konferencia.

15
2017. december 15., péntek

Sajtótájékoztató

Készenlétbe helyezzük a magyar jégtörő hajókat!

13
2017. december 13., szerda

Sajtómeghívó - vízügyi roadshow Nyíregyháza

A vízügyi roadshow utolsó állomása: Nyíregyháza, Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari, Környezetvédelmi-vízügyi Szakgimnáziuma

30
2017. november 30., csütörtök

Sajtómeghívó

"A ráckevei (soroksári) Duna-ás és mellékágai kotrása, műtárgyépítés és - rekonstrukció" című projekt nyitórendezvénye

24
2017. október 24., kedd

Sajtómeghívó

A Magyar Hidrológiai Társaság Somogy megyei Területi Szervezete HIDROLÓGIAI EMLÉKPARKOT állít az MHT Centenáriumi Évének tiszteletére

6
2017. október 6., péntek

Sajtómeghívó

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja az érdeklődőket a KEHOP-1.4.0-15-2015-00007 azonosítószámú projekt keretében szervezett sajtóbejárásra és nyitórendezvényre.

29
2017. június 29., csütörtök

Sajtómeghívó

A Nemzetközi Duna Nap alkalmából szervezett ünnepségre az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit.

25
2017. április 25., kedd

Sajtómeghívó

Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Konferencia

Korábbi események
Tartalomfelelős:

Vízügyes Roadshow Tokaj és Békéscsaba

2017. december 05., kedd 11:38

Békéscsabán járt az országjáró vízügyi roadshow

 

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karával együttműködve a vízügyi szakmát népszerűsítő kampányt indított.

A roadshow december 4-én békéscsabai állomásához érkezett és a BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziumába járó diákok körében népszerűsítette a vízügyes szakmát. A mintegy 60 diákot Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője köszöntötte és mindjárt játékra is hívta. Budapesti kollégáinkat kellemes meglepetésként érte, hogy a diákok szinte mindenre tudták a választ.

Miért éppen Baja? Erre a kérdésre Dr. Bíró Tibor a víztudományi kar dékánja válaszolt. Tájékoztatott a karon választható vízügyi képzésekről, az iskolai életről, és természetesen a felvételi követelményekről is.

Láng István, az OVF műszaki főigazgató-helyettese egy frappáns előadás keretében adott választ a „Miért a vízügy?” kérdésre, bemutatva a vízügy hivatalos oldalát, de betekintést engedett a „kulisszák mögé” is, mosolyt csalva a diákok arcára.

…. és, hogy a végzősök még közelebb érezzék magukhoz a szakmát, két fiatal munkatársunk Csengeriné Veczán Éva és Bujdosó Szabolcs beszéltek arról, hogyan lettek vízügyesek. Kollégánk Bujdosó Szabolcs a Vásárhelyi Pál Szakgimnáziumba járt, majd Baján a víztudományi karon végzett és most osztályvezetőként dolgozik a gyulai vízügyi igazgatóságnál, az ide vezető útról mesélt a gyerekeknek. Kedvcsinálóként a diákok megnézhették az ez év januárjában folyó jégvédekezésről készült videoklipet, és egy rövidfilmet a vízügyes szakmáról.

Bak Sándor a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója egy beszédes számadattal zárta a rendezvényt, mely szerint a gyulai vízügynél dolgozó mintegy 300 kolléga 30%-a a következő 10 évben nyugdíjba vonul, a helyükre pedig frissen végzett vízügyi szakemberekre van szükség.

A roadshow elsődleges célja azt volt, hogy a mára már hiányszakmának mondható „vízügyes” szakterület iránt felkeltse a szakgimnáziumok tanulóinak és szüleinek érdeklődését, segítve ezáltal a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának beiskolázását is.

1   2. oldal  
Utolsó módosítás: 2017. december 05., kedd 14:51, Uresch László