Események

11
2020. november 11., szerda

Sajtómeghívó

Sajtótájékoztató: Nagyszabású takarítás-sorozat a Tisza-tavon! A Tisztítsuk meg az országot! program keretében az összes Vízügyi Igazgatóságon megkezdődtek, vagy rövidesen megkezdődnek a munkálatok.
 

22
2020. október 22., csütörtök

Sajtómeghívó

2020 októberében élesben vizsgáztak a borsodi árvízvédelmi fejlesztések eredményei. A Sajó-Hernád vízrendszerén októberben levonult árhullám méretében alkalmas volt arra, hogy az új védművek hatását teszteljük - az árvíz magassága helyenként megközelítette a 2010. évi rendkívüli árhullámot.

9
2020. október 9., péntek

Sajtómeghívó

Az esemény során a Szent Kristóf híd mellett található sziklatömbben elhelyezett felújított Szent Kristófot ábrázoló tűzzománc kép felszentelésével a megújult hidat átadjuk használóinak

3
2020. szeptember 3., csütörtök

Sajtómeghívó

Szolnoki Vízügyi Emlékpark alapkőletétel

28
2020. augusztus 28., péntek

Sajtómeghívó

Kis-Balaton Ház átadásának 20 éves jubileumi ünnepségére!

27
2020. augusztus 27., csütörtök

Sajtómeghívó

A felújított Deák Ferenc-zsilip átadása Baján.

11
2020. augusztus 11., kedd

MEGHÍVÓ sajtónyilvános eseményre

Acél elzárótábla beemelése daruval a Szigetközben.

17
2020. június 17., szerda

Elsivatagosodás és Aszály Világnapja

asz

Az Egyesült Nemzetek Szervezete minden év június 17-én tartja az Elsivatagosodás és az Aszály Világnapját

23
2020. április 23., csütörtök

Hajókeresztelő a Dunán

RRF_6960

Vízre bocsátották a Luppa kitűző nagyhajót

21
2020. március 21., szombat

Szakmai elismerések a Víz Világnapján

siklosgabikituntetesek

A Víz Világnapja alkalmából Pintér Sándor belügyminiszteri elismerésben részesített több vizügyes kollégát.

21
2020. március 21., szombat

Víz világnap 2020

davidbgator

Bár a koronavírus nem engedi, hogy a Vízügy közössége idén is együtt ünnepeljen, a Víz Világnapja számunkra 2020-ban sem maradhat el!

11
2019. október 11., péntek

A Táj Nemzetközi Napja

Az Európai Táj egyezményhez kapcsolódó évente megrendezett esemény 2019-es megrendezéséről beszámoló.

31
2019. december 31., kedd

Meghívó a VIZEK rendszer bemutatására.

A KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00023 azonosító jelű, VIZEK kiemelt projekt informatikai rendszere 2020. január 1-jétől az elektronikus vízjogi engedélyezési eljárással kapcsolatos feladatok támogatását valósítja meg.
A VIZEK rendszer használatának bemutatása regionális rendezvények keretében történik 2019. november 4-től.
Helyszínek: Miskolc, Pécs, Székesfehérvár, Békéscsaba, Győr, Debrecen, Budapest.
További információ és eseményregisztráció:

OVF VIZEK rendszer

Korábbi események
Tartalomfelelős: Dorogi Szilvia, -

Vízügyes Roadshow Tokaj és Békéscsaba

2017. december 05., kedd 11:38

Békéscsabán járt az országjáró vízügyi roadshow

 

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karával együttműködve a vízügyi szakmát népszerűsítő kampányt indított.

A roadshow december 4-én békéscsabai állomásához érkezett és a BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziumába járó diákok körében népszerűsítette a vízügyes szakmát. A mintegy 60 diákot Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője köszöntötte és mindjárt játékra is hívta. Budapesti kollégáinkat kellemes meglepetésként érte, hogy a diákok szinte mindenre tudták a választ.

Miért éppen Baja? Erre a kérdésre Dr. Bíró Tibor a víztudományi kar dékánja válaszolt. Tájékoztatott a karon választható vízügyi képzésekről, az iskolai életről, és természetesen a felvételi követelményekről is.

Láng István, az OVF műszaki főigazgató-helyettese egy frappáns előadás keretében adott választ a „Miért a vízügy?” kérdésre, bemutatva a vízügy hivatalos oldalát, de betekintést engedett a „kulisszák mögé” is, mosolyt csalva a diákok arcára.

…. és, hogy a végzősök még közelebb érezzék magukhoz a szakmát, két fiatal munkatársunk Csengeriné Veczán Éva és Bujdosó Szabolcs beszéltek arról, hogyan lettek vízügyesek. Kollégánk Bujdosó Szabolcs a Vásárhelyi Pál Szakgimnáziumba járt, majd Baján a víztudományi karon végzett és most osztályvezetőként dolgozik a gyulai vízügyi igazgatóságnál, az ide vezető útról mesélt a gyerekeknek. Kedvcsinálóként a diákok megnézhették az ez év januárjában folyó jégvédekezésről készült videoklipet, és egy rövidfilmet a vízügyes szakmáról.

Bak Sándor a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója egy beszédes számadattal zárta a rendezvényt, mely szerint a gyulai vízügynél dolgozó mintegy 300 kolléga 30%-a a következő 10 évben nyugdíjba vonul, a helyükre pedig frissen végzett vízügyi szakemberekre van szükség.

A roadshow elsődleges célja azt volt, hogy a mára már hiányszakmának mondható „vízügyes” szakterület iránt felkeltse a szakgimnáziumok tanulóinak és szüleinek érdeklődését, segítve ezáltal a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának beiskolázását is.

1   2. oldal  
Utolsó módosítás: 2017. december 05., kedd 14:51, Uresch László