Sajtószoba

16
2022. szeptember 16., péntek

KÖZÖSEN ÍR KI PÁLYÁZATOT A DUNA MÚZEUM ÉS A VÁRFOK GALÉRIA

OVF_kozlemeny_01

Egymillió forint a fődíja annak a képzőművészeti pályázatnak, melyet a Vízügy Duna Múzeuma a budapesti Várfok Galériával közösen írt ki. A két intézmény együttműködése a most zárult „Árapály tényezők” című kiállítással indult, melyet több mint 5000 látogató tekintett meg Esztergomban. A vízrajzi térképek témájában meghirdetett felhívásra 2023. március 31-éig várják a műveket.

10
2022. szeptember 10., szombat

Árapály tényezők című kiállítás a Duna Múzeumban

meghivo_Duna Muzeum_20220._2.jpg

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Duna Múzeum tisztelettel meghívja az érdeklődőket az Árapály tényezők című kiállításhoz kapcsolódó verses tárlatvezetésre és zenés estre Simon Márton költővel!

25
2022. augusztus 25., csütörtök

Mérséklődött az aszály, helyi hatáskörben folytatódik a vízhiány elleni védekezés

OVF_kozlemeny_01

Az utóbbi napok csapadékosabb időjárásának és a nagy folyók vízgyűjtőjéről érkező vízmennyiségnek köszönhetően mérséklődött az aszályhelyzet, emellett a szezonális öntözési igények is csökkentek, ezért a vízhiánnyal összefüggő védekezés már nem igényel országos koordinációt, lezárul a vízügy Országos Műszaki Irányító Törzsének működése. A munkát a területi vízügyi igazgatóságok helyi hatáskörben folytatják.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Gyakorlati oktatás Milléren

2022. szeptember 22., csütörtök 15:22

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság III. Szakaszmérnökségének őrszemélyzete és Műszaki Biztonsági Szolgálatának fizikai állománya 2022. szeptember 19-én és 20-án elméleti és gyakorlati képzésen vett részt a szolnoki Karcagi Gábor Árvízvédelmi Gyakorlópályán.

KDVVIZIG_Gyakorlati oktatas Milleren_20220920_4

Munkatársaink ezúttal a „Töltéskoronát meghaladó árvizek elleni védekezési módszerek - őrszemélyzet részére” elnevezésű képzési program kertén belül gyakorolhatták hivatásuk szakmai fogásait (pl. nyúlgát, mobilgát építés, kulisszás elzárás, pallós és raklapos töltés emelés), illetve mélyíthették el azt, egy európai viszonylatban is egyedülálló árvízvédelmi gyakorolópályán.

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

szerzők: Tóth Krisztián, Erdész Márta

 

Utolsó módosítás: 2022. szeptember 22., csütörtök 15:26, Regdánszki Tamara