Sajtószoba

5
2022. augusztus 5., péntek

Az év első hét hónapjában több vizet tartottunk vissza a Tiszában, mint amennyi elhagyta az országot

OVF_kozlemeny_01

Folytatódik a csapadékszegény időjárás, de az öntözési menetrend keretében a vízigények továbbra is kielégíthetőek. Elkészült a Tisza vízmérlege az év első hét hónapjára.

2
2022. augusztus 2., kedd

Átmeneti enyhülést hozott csak a hétvégi csapadék

kozlemeny

A legutóbbi markáns hidegfront átvonulásával az aszályhelyzet rövid időre mérséklődött. A rendkívüli aszállyal sújtott területek nagysága a most következő napokban azonban ismét növekedni fog, a hétvégi csapadék kizárólag átmeneti enyhülést okozott. A hétvégén, a Tisza-tó felületére lehullott csapadék 1 napi vízigény kielégítésére volt elegendő.

29
2022. július 29., péntek

A hétvégén érkező csapadék betározása a fő feladat a Tisza-tavon

OVF_kozlemeny_01

Az előrejelzések szerint a Tisza vízgyűjtőjére is érkezik csapadék a hétvégén, bár ennek eloszlása még mindig bizonytalan. A vízügyes szakemberek célja az érkező mennyiség visszatartása, betározása.

26
2022. július 26., kedd

A front nem hozott elég esőt, folytatódik az aszály, ezzel együtt a vízügyes intézkedéssorozat is

kozlemeny

A hétvégi front nem hozott annyi esőt, ami enyhítette volna a szárazságot, és a napokban sem várható jelentős javulás.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

„Vizes” nap a szegedi nyárban

2022. augusztus 04., csütörtök 11:52

A Szent-Györgyi Albert AGÓRA felkérésére és együttműködésével, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság egy interaktív kiállítást hozott létre az intézmény udvarán, ahol a vízügy munkatársai élőszavas, játékos bemutatóval igyekeztek ráirányítani a résztvevő gyermekek figyelmét a Tisza, és az árvízvédelem fontosságára.

Az AGÓRA szervezésében több mint 200 nyári táboros gyermek vett részt a vízügyes foglalkozáson, amit szemmel láthatóan nagy lelkesedéssel és érdeklődően fogadtak a kicsik és nagyok egyaránt.

A két helyszínen zajló forgószínpados bemutató során a Szeged belvárosát ábrázoló óriás puzzle-t rakhatták ki, homokzsákot pakolhattak, információt kaptak az ATIVIZIG-ről, és Szeged főbb történelmi árvizeiről is. Megtudhatták hogyan épül egy nyúlgát, illetve a magasba tekintve láthatták a történelmi szegedi árvizek vízszintjeinek jelöléseit is.

ATIVIZIG_Vizes nap a szegedi nyarban_20220804

Az ideiglenes vízügyes kiállítás őszig tekinthető meg az AGÓRA udvarán, ahová az ATIVIZIG is szeretettel invitál mindenkit.

Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Utolsó módosítás: 2022. augusztus 04., csütörtök 11:54, Regdánszki Tamara