Sajtószoba

20
2023. január 20., péntek

Hétfőn elkezdődik a Velencei-tó vízpótlása

kozlemeny

Hétfőn reggel elkezdődik a Velencei-tó vizének pótlása a Pátkai-tározóból. A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság egy megkerülő csatorna kialakítását is végzi, amelyen keresztül a vízgyűjtőn lehulló csapadék hamarabb érhet majd a tóba. A sok esőnek köszönhetően a tározó vízminősége javul, a talaj telítődése miatt pedig veszteség nélkül jut el a víz a Velencei-tóba.

21
2022. december 21., szerda

Az érkezett árhullámból a lehető legtöbb vizet tartja vissza és tározza a vízügy

kozlemeny

Az elmúlt időszak csapadékos időjárása árhullámokat hozott.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Süveggyártó Anita, kiemelt műszaki referens

Árvízvédelmi Folyó- és Tógazdálkodási Országos Értekezletet tartottunk

2021. október 21., csütörtök 13:40

2021. szeptember 22-23-án, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szervezésében, Sárváron került megrendezésre az Árvízvédelmi, Folyó- és Tógazdálkodási Országos Értekezlet, melynek szervezése hosszú-hosszú évekre nyúlik vissza, hagyományt teremtve a vízügy életében.

IMG_0928

A rendezvényen 12 vízügyi igazgatóság és az Országos Vízügyi Főigazgatóság érintett szakemberei, mintegy 100 fő vettek részt. Ezek a specifikus értekezletek hivatottak az országos problémák áttekintésére, megoldási javaslatok felvetésére. Az értekezleten megvitatott témák között szerepelt például: az Árvízi Kockázatkezelési Tervek, Tisza-völgyi Árvízi Elemző Központ üzemelési tapasztalatai és a Belvízi Elektronikus Navigációs Térkép (IENC) szabványnak megfelelő Hajózási Információs Rendszer (NIS) téradatbázis megvalósításának tapasztalatai is. Az értekezlet résztvevői szakmai kirándulás keretében ellátogathattak az ikervári Vízerőműhöz is.

Tekintettel arra, hogy a tavalyi évben a pandémia miatt elmaradt a rendezvény, az idei értekezlet nem csak szakmai témákban bővelkedett, de öröm volt újra találkozni a rég nem látott kollégákkal is. Reméljük a jövő évben ismét lehetőségünk nyílik majd az értekezletet megszervezni, a hagyományt életben tartani.

[000623]

A kiváló szervezést pedig ezúton is köszönjük a NYUDUVIZIG munkatársainak!

Utolsó módosítás: 2021. október 21., csütörtök 13:42, Regdánszki Tamara