Sajtószoba

20
2023. január 20., péntek

Hétfőn elkezdődik a Velencei-tó vízpótlása

kozlemeny

Hétfőn reggel elkezdődik a Velencei-tó vizének pótlása a Pátkai-tározóból. A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság egy megkerülő csatorna kialakítását is végzi, amelyen keresztül a vízgyűjtőn lehulló csapadék hamarabb érhet majd a tóba. A sok esőnek köszönhetően a tározó vízminősége javul, a talaj telítődése miatt pedig veszteség nélkül jut el a víz a Velencei-tóba.

21
2022. december 21., szerda

Az érkezett árhullámból a lehető legtöbb vizet tartja vissza és tározza a vízügy

kozlemeny

Az elmúlt időszak csapadékos időjárása árhullámokat hozott.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Szabó Györgyi, főosztályvezető

Külső forrásból származó téradatok kezelése

2021. július 14., szerda 14:27

A vízügy által használt téradatok egy része külső adatforrásból származik. Ezek adatbázisba szervezése elengedhetetlen ahhoz, hogy a munkatársak könnyen és gyorsan hozzáférhessenek az adatokhoz bárhol is dolgoznak az ágazatban. Ezeket a külső forrásból származó adatokat esetenként feldolgozza a vízügy, sokszor azonban változatlan formában használjuk elemzés céljára.

Az adatok kezelése és az szolgáltatása szempontjából is fontos különbséget tennünk a külső forrású, de feldolgozott adatok és a külső nyers adatok között.

Ezért a külső forrásból származó adatokat, melyen a vízügy semmilyen módosítást nem végzett, valamint a külső forrásból származó, de valamilyen fokú feldolgozáson átesett adatokat külön-külön adatbázisba tároljuk.
 

Utolsó módosítás: 2021. július 14., szerda 14:30, Regdánszki Tamara