Sajtószoba

20
2023. január 20., péntek

Hétfőn elkezdődik a Velencei-tó vízpótlása

kozlemeny

Hétfőn reggel elkezdődik a Velencei-tó vizének pótlása a Pátkai-tározóból. A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság egy megkerülő csatorna kialakítását is végzi, amelyen keresztül a vízgyűjtőn lehulló csapadék hamarabb érhet majd a tóba. A sok esőnek köszönhetően a tározó vízminősége javul, a talaj telítődése miatt pedig veszteség nélkül jut el a víz a Velencei-tóba.

21
2022. december 21., szerda

Az érkezett árhullámból a lehető legtöbb vizet tartja vissza és tározza a vízügy

kozlemeny

Az elmúlt időszak csapadékos időjárása árhullámokat hozott.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Tahy Ágnes, kiemelt műszaki referens

Öntözéssel kapcsolatos beruházásokra vonatkozó víztest állapotértékelés

2022. június 09., csütörtök 15:56

Az öntözött területek nettó növekedését eredményező beruházások, amelyek felszín alatti vízből vagy felszíni vizekből történő vízkivételt eredményeznek. Abban az esetben támogathatók Európai Uniós forrásból, ha a hatályos vízgyűjtő-gazdálkodási tervben nem kapott jónál rosszabb minősítést vízmennyiséggel kapcsolatos okok miatt. A 2000/60/EK Víz Keretirányelv szerinti hidromorfológiai állapotértékelés többféle szempont integrált eredményét tartalmazza, ezért a hidrológiai állapot nemcsak a rendelkezésre álló vízmennyiségtől függ.

A felszíni víztestek 2022. április 28-ától hatályos Magyarország 2021. évi vízgyűjtő-gazdálkodási tervével kihirdetett vízmennyiségi állapotát bemutató víztest listát itt töltheti le.

Utolsó módosítás: 2022. június 09., csütörtök 16:04, Regdánszki Tamara