Sajtószoba

20
2023. január 20., péntek

Hétfőn elkezdődik a Velencei-tó vízpótlása

kozlemeny

Hétfőn reggel elkezdődik a Velencei-tó vizének pótlása a Pátkai-tározóból. A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság egy megkerülő csatorna kialakítását is végzi, amelyen keresztül a vízgyűjtőn lehulló csapadék hamarabb érhet majd a tóba. A sok esőnek köszönhetően a tározó vízminősége javul, a talaj telítődése miatt pedig veszteség nélkül jut el a víz a Velencei-tóba.

21
2022. december 21., szerda

Az érkezett árhullámból a lehető legtöbb vizet tartja vissza és tározza a vízügy

kozlemeny

Az elmúlt időszak csapadékos időjárása árhullámokat hozott.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Szabó Györgyi, főosztályvezető

Országos Erdőállomány adatbeszerzése

2022. március 03., csütörtök 13:29

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (a továbbiakban: OVF) és a Nemzeti Földügyi Központ (a továbbiakban: NFK) kölcsönös adatátadási megállapodást kötött. A megállapodás célja, hogy mindkét szervezet saját feladatainak ellátása érdekében egymással megossza a szervezeti adatait, valamint biztosítsa a két szervezet közötti együttműködés lehetőségét.

A megállapodás keretében az OVF az országos vízhálózati elemeket, a fővédvonalak, valamint a nagyvízi meder térinformatikai fedvényét adta át. Az NFK az Országos Erdőállomány Adattárból az erdőtagok, erdőrészlet fedvényt adta át a vízügyi ágazat részére.

Az OVF fontosnak tartja, hogy állami feladatai ellátásához minden olyan kiegészítő adattal rendelkezzen, ami segíti a területen dolgozók munkáját. Az elmúlt évek adatpolitikája során számos szervezettel vettük fel a kapcsolatot és kötődött hasonló kölcsönös adatátadási megállapodás.

erdo

A térképen zölddel jelölten látható a megállapodás keretében kapott fedvény.

Utolsó módosítás: 2022. március 03., csütörtök 13:32, Regdánszki Tamara