Sajtószoba

20
2023. január 20., péntek

Hétfőn elkezdődik a Velencei-tó vízpótlása

kozlemeny

Hétfőn reggel elkezdődik a Velencei-tó vizének pótlása a Pátkai-tározóból. A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság egy megkerülő csatorna kialakítását is végzi, amelyen keresztül a vízgyűjtőn lehulló csapadék hamarabb érhet majd a tóba. A sok esőnek köszönhetően a tározó vízminősége javul, a talaj telítődése miatt pedig veszteség nélkül jut el a víz a Velencei-tóba.

21
2022. december 21., szerda

Az érkezett árhullámból a lehető legtöbb vizet tartja vissza és tározza a vízügy

kozlemeny

Az elmúlt időszak csapadékos időjárása árhullámokat hozott.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, főosztályvezető-helyettes

Legyél Te is vizügyes! - Miskolc Roadshow

2018. december 13., csütörtök 20:08

Országos középiskolai vízügyi roadshow

 

A tavalyi évhez hasonlóan idén is országos „roadshowt” rendezett az Országos Vízügyi Főigazgatóság a vízügyes képzést folytató középiskolákban. A rendezvény célja a vízügyes szakma népszerűsítése, és a diákok ösztönzése a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karára való jelentkezésre a felvételi időszak előtt.
2018. november 19-én az ÉMVIZIG működési területén lévő Szerencsi Szakképzési Centrum - Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakgimnáziumba látogatott el Siklós Gabriella az OVF szóvivője és Csont Csaba az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgató-helyettese.
Ismét közel 200 végzős diák előtt népszerűsítették érdekes előadásaikkal a vízügyes hivatást. Keresztény Mihály az OVF fiatal szakembere is mesélt a vízügyes tapasztalatairól és természetesen a „vízügyes” ajándékok sem maradtak el az előadás végén.

Végző diákok

 

Csont Csaba előadás

 

Siklós Gabriella ajándékosztás közben

2018. november 26-án pedig a Miskolci Szakképzési Centrum - Kós Károly Építőipari Szakgimnáziumában jártak az OVF szakemberei. Siklós Gabriella szóvivő, Dobó Kristóf főosztályvezető, Veczán Éva kiemelt műszaki-referens és Kovács István az ÉMVIZIG műszaki titkára itt is sikeresen népszerűsítették a vízügyi ágazatot.

Reméljük mindkét iskolából sikerült toborozni egy-két leendő vízügyes szakembert!

 

 

Kovács István előadása

 

 

 

 

Veczán Éva Vizügyről

 

 

Siklós Gabriella felvételi ponthatárokról

 

 

 

Utolsó módosítás: 2018. december 13., csütörtök 20:16, Uresch László