Sajtószoba

20
2023. január 20., péntek

Hétfőn elkezdődik a Velencei-tó vízpótlása

kozlemeny

Hétfőn reggel elkezdődik a Velencei-tó vizének pótlása a Pátkai-tározóból. A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság egy megkerülő csatorna kialakítását is végzi, amelyen keresztül a vízgyűjtőn lehulló csapadék hamarabb érhet majd a tóba. A sok esőnek köszönhetően a tározó vízminősége javul, a talaj telítődése miatt pedig veszteség nélkül jut el a víz a Velencei-tóba.

21
2022. december 21., szerda

Az érkezett árhullámból a lehető legtöbb vizet tartja vissza és tározza a vízügy

kozlemeny

Az elmúlt időszak csapadékos időjárása árhullámokat hozott.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pákozdi József, referens

Változások után és előtt a projekt kommunikáció folyamatában

2021. augusztus 09., hétfő 11:00

Noha már a harmadik negyedévet kezdjük, az év eleji változások a Nemzeti Kommunikációs Hivatal ügymenetében valójában most kezdenek”élesedni”.

A változások között a legfontosabbak, hogy az un. „Éves Terv”, amelyet korábban menet közben is lehetett változtatni, mostantól csak kivételes esetekben bővíthető, igaz az abban szereplő tételeket nem kell kötelezően teljesíteni, ha valamilyen oknál fogva a projekt elmarad. A bővítés viszont kivételes esetekben lehetséges, kellő indokkal azonban az is megvalósítható. Ahogy döntenek az új projektek megvalósításáról – most ez az időszak zajlik –úgy haladunk előre a konkrét igények benyújtásával. További fontos változás, hogy a rendezvényszervezési igényt a kommunikációs igények közé kell sorolni. Az NKOH által elfogadott éves terv különböző projektjeit a korábban szokásos módon kell jóváhagyatni, amely jóváhagyás tartalmazza a (köz)beszerzés lebonyolításának módját.

Változások közepette zajlanak a KEHOP programok PR szerződéseinek kötése is. A 2021-2027-es programozási időszak tájékoztatásra és nyilvánosságra vonatkozó – uniós keretekhez igazodó - hazai követelményeket a „Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei Plusz” című dokumentum, valamint az „Arculati Kézikönyv Plusz” tartalmazza. Ezekről a változásokról érdemi információk találhatók a www.palyazat.gov.hu oldalon.

Utolsó módosítás: 2021. augusztus 09., hétfő 11:04, Regdánszki Tamara