Események

28
2016. május 28., szombat

Sajtómeghívó

ijusagi viz dij

Május 28-án Budapesten rendezik a verseny idei döntőjét, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

27
2016. április 27., szerda

Új utak a hazai aszálykezelés területén Konferencia

aszaly

2016. április 27-én Kerekegyházán került sor a „Dr. Szalai György kerekasztal beszélgetés” 30. évfordulójából rendezett konferenciára.

21
2016. április 21., csütörtök

Sajtómeghívó a 2006-os rendkívüli árvíz emlékét felidéző konferenciára

konfb

A tízéves évforduló kapcsán, a védekezésben résztvevők tiszteletére a rendkívüli árvíz emlékét felidéző - sajtónyilvános - konferenciát rendezünk.

22
2016. március 22., kedd

Víz világnapi meghívó- az 1956. évi dunai jeges árvíz 60. évfordulóján

2016 március 22-én a Víz Világnapján, Áder János köztársasági elnök Úr részvételével az 1956-os dunai jeges árvíz 60. évfordulóján a Tolna Megyei Közgyűlés és a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság emlékülést tart Szekszárdon illetve emléktábla avatásra kerül sor Bogyiszlón.

16
2016. március 16., szerda

Meghívó kiállítás-megnyitóval egybekötött sajtótájékoztatóra

Téma: 1956-os dunai jeges árvíz 60. évfordulója, alkalmából az érintett települések, a vízügy és a megyei önkormányzat Emlékkonferenciát rendez a Víz Világnapján, március 22-én, amelyen az Emlékülés részletes programját ismertetjük a sajtó képviselőivel és megnyitjuk az érintett települések által összeállított emlékkiállítást.

8
2016. március 8., kedd

Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Konferencia

akb

2016. március 8-10 között került megrendelésre Mórahalmon az Országos Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Konferencia.

8
2016. március 8., kedd

Országos Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Konferencia

A konferencia keretében megvitatják a vízügyi ágazat fontosabb aktuális ügyeit, valamint bemutatásra kerülnek az elmúlt év eredményei és tapasztalatai.

3
2016. február 3., szerda

III. Országos Vízügyi Közfoglalkoztatási Értekezlet

2016. február 3-5 között Vonyarcvashegyen, a NYUDUVIZIG szervezésében lezajlott a III. Országos Vízügyi Közfoglalkoztatási Értekezlet

15
2015. december 15., kedd

Jeges árvizekre való felkészülés- kezdődik a „melegen tartás”

IMG_3238

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság minden év november 20-ig jelenti a BM közfoglalkoztatási helyettes államtitkárának - védekezésre kijelölt állomáshelyenként - a rendelkezésre álló jégtörő hajók név szerinti csoportbeosztását.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Alkonyi Zsófia Dr., osztályvezető

OSAP 2015. adatlapok

2015. december 15., kedd 13:52

OSAP 2015. adatlapok a honlapunkon

A 2015. tárgyévre vonatkozó Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) keretében jogszabály által előírt 2016-ban teljesítendő vízkészlet-gazdálkodási és vízhasznosítási adatgyűjtések.

A 1373. 1375. 1694 sz. OSAP adatgyűjtés 2015. évre vonatkozó adatlapja az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és a területileg illetékes Vízügyi Igazgatóságok honlapjáról tölthetőek le.

Kérjük a kitöltött adatlapokat elektronikusan a területileg illetékes Vízügyi Igazgatóságtól kapott értesítésben található címre továbbítsák.

OSAP 1373 - A mezőgazdasági vízhasználat és vízszolgáltatás  

Egyedi mezőgazdasági vízhasználók által kitöltendő adatlap (Az adatszolgáltatás határideje 2016. január 31.)

Mezőgazdasági vízszolgáltatók (vízügyi igazgatóságok, regionális vízművek, vízgazdálkodási társulatok) által kitöltendő adatlapok (Az adatszolgáltatás határideje 2016. január 31.)

Az adatszolgáltatókat a területileg illetékes Vízügyi Igazgatóság levélben vagy e-mailben értesíti az adatszolgáltatás módjáról. A kitöltött adatlapokat a fent megadott határidőig az értesítésben megadott címre kell postai vagy elektronikus úton visszaküldeni.

OSAP 1375 - A felszín alatti vizet kitermelő vízkivételek, valamint megfigyelő kutak üzemi figyelési tevékenysége

Az adatszolgáltatás az itt letölthető Excel adatlap kitöltésével és -- a területileg illetékes Vízügyi Igazgatóság részére -- e-mailben történő visszaküldésével teljesíthető. Az adatlapok kitöltéséhez segítséget nyújt az Excel fájl utolsó munkalapján található útmutató. Az adatszolgáltatás határideje 2016. március 31.

OSAP 1694 - A felszíni vízkivételek és a felszíni vízbe történő vízbevezetések adatai

Felszíni vízkivételek, vízbevezetések, vízátvezetések, tározók adatlapjai (Az adatszolgáltatás határideje 2016. január 31.)

OSAP 1376 - A közműves vízellátási és csatornázási tevékenységek főbb műszaki gazdasági adatai

- A KÖZMŰVES VÍZELLÁTÁSI ÉS CSATORNÁZÁSI TEVÉKENYSÉGEK

- SZENNYVÍZRENDSZEREK

OSAP 1378 - ipari jellegű vízhasználók víztermelési és vízkezelési adatai

Az adatszolgáltatókat a területileg illetékes Vízügyi Igazgatóság levélben vagy e-mailben értesíti az adatszolgáltatás módjáról. A kitöltött adatlapokat a fent megadott határidőig az értesítésben megadott címre kell elektronikus vagy postai úton visszaküldeni.

Az adatlapok kitöltéséhez segítséget nyújtanak a csatolmányban megtalálható útmutatók.

 


További információk

2017-től a vízgazdálkodási célú statisztikai adatgyűjtések az Országos Vízügyi Főigazgatóság által működtetett Vízhasználat-online Adatfeldolgozó Rendszerével (VHONLINE) történnek majd, amely az Ön adatszolgáltatási terheinek jelentős csökkentését teszi lehetővé. Az új rendszer fokozatos bevezetése keretében, a 2016. január hónapban megkezdődő üzemeltetés során – korlátozott számban – az erre vállalkozó adatszolgáltatóknak módjuk lesz arra, hogy meghatározott feltételek mellett online módon szolgáltassák adataikat és így tapasztalatokat szerezzenek a 2017-ben már minden üzemeltető számára kötelezően használandó rendszer működéséről.

Amennyiben szeretné kipróbálni az online rendszert, 2016. január 8-ig jelezze ezen szándékát a megfelelő OSAP adatlap (Excel fájl vagy papír alapú kérdőív) címlapjának (címlapjainak) a területileg illetékes Vízügyi Igazgatóság részére történő visszaküldésével. Az Igazgatóság 2016. január 15-ig visszaigazolja az online üzemeltetésbe történő felvételt (vagy annak esetleges elutasítását, tekintettel a résztvevők létszám-korlátjára). Az online adatszolgáltatás módjáról az OVF és az Igazgatóság ezt követően ad részletes tájékoztatást.

Utolsó módosítás: 2016. február 18., csütörtök 14:21, Radó Mónika