Események

28
2016. november 28., hétfő

Meghívó - Budapesti Vízvilágtalálkozó

BWS

Magyarország 2016. november 28-30. között ismét megrendezi a Budapesti Víz Világtalálkozót (BWS 2016), amelynek társeseményeként Fenntartható Vízipari Megoldások címmel szakkiállításra is sor kerül.

4
2016. november 4., péntek

Meghívó - Sajtóreggeli

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság bemutatja - az interaktív árvízi térképet, az Országos Műszaki Irányító Törzs új központját, és a Hydroinfo mobilalkalmazást

4
2016. október 4., kedd

Sajtómeghívó

Vedelmi gyakorlat b

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál regionális Védelmi Osztaga egy feltételezett árvízvédelmi helyzet kárelhárítási gyakorlatát tartja 2016. október 4-én.

26
2016. július 26., kedd

Háromnapos látogatáson Marokkó első számú vízügyi vezetője

marokkoi_vezetok_belyegkep

Charafat Afailal asszony, Marokkói Királyság vízügyért felelős minisztere és delegációja 2016. július 25-én hazánkba látogatott azzal a céllal, hogy megismeri Magyarország vízgazdálkodását és tapasztalatokat szerez többek között öntözési, árvízvédelmi és szennyvízkezelési kérdésekről. Mindezek mellett országa képviseletében aláírja a Magyar Köztársaság és Marokkó Királysága között megkötésre kerülő vízügyi együttműködési megállapodást.

28
2016. június 28., kedd

Sajtómeghívó - Nemzetközi Duna Nap a Tiszánál

Duna nap a Tiszanal

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Felső- Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a Nemzetközi Duna Nap alkalmából, egész napos rendezvényt szervez.

25
2016. június 25., szombat

Duna Nap 2016

danube_day_2016_emblema

Ünnepeld velünk a Duna Napot! Ismerd meg a Duna és vízgyűjtője csodálatos kincseit!

Gyere el június 25-én a Generali Gyerek Szigetre, játssz velünk, gyűjtsd a pecséteket és vidd haza a számodra készített sok-sok ajándékot!

17
2016. június 17., péntek

Sivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapi konferencia

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Sivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapja alkalmából a hagyományok szerint idén is megrendezi szakmai tanácskozását.

Az idei világnap, így a 2016. június 17-én az OVF tanácstermében megrendezésre kerülő konferencia, nemzetközileg meghatározott témája a talajok leromlásának megállítása érdekében való együttműködés erősítése.

9
2016. június 9., csütörtök

Sajtómeghívó

Sajtómeghívó - az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Beregi tározó üzembe helyezésével kapcsolatos vízkárelhárítási gyakorlatának bemutatójára.

28
2016. május 28., szombat

Sajtómeghívó

ijusagi viz dij

Május 28-án Budapesten rendezik a verseny idei döntőjét, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

27
2016. április 27., szerda

Új utak a hazai aszálykezelés területén Konferencia

aszaly

2016. április 27-én Kerekegyházán került sor a „Dr. Szalai György kerekasztal beszélgetés” 30. évfordulójából rendezett konferenciára.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Alkonyi Zsófia Dr., osztályvezető

OSAP 2015. adatlapok

2015. december 15., kedd 13:52

OSAP 2015. adatlapok a honlapunkon

A 2015. tárgyévre vonatkozó Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) keretében jogszabály által előírt 2016-ban teljesítendő vízkészlet-gazdálkodási és vízhasznosítási adatgyűjtések.

A 1373. 1375. 1694 sz. OSAP adatgyűjtés 2015. évre vonatkozó adatlapja az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és a területileg illetékes Vízügyi Igazgatóságok honlapjáról tölthetőek le.

Kérjük a kitöltött adatlapokat elektronikusan a területileg illetékes Vízügyi Igazgatóságtól kapott értesítésben található címre továbbítsák.

OSAP 1373 - A mezőgazdasági vízhasználat és vízszolgáltatás  

Egyedi mezőgazdasági vízhasználók által kitöltendő adatlap (Az adatszolgáltatás határideje 2016. január 31.)

Mezőgazdasági vízszolgáltatók (vízügyi igazgatóságok, regionális vízművek, vízgazdálkodási társulatok) által kitöltendő adatlapok (Az adatszolgáltatás határideje 2016. január 31.)

Az adatszolgáltatókat a területileg illetékes Vízügyi Igazgatóság levélben vagy e-mailben értesíti az adatszolgáltatás módjáról. A kitöltött adatlapokat a fent megadott határidőig az értesítésben megadott címre kell postai vagy elektronikus úton visszaküldeni.

OSAP 1375 - A felszín alatti vizet kitermelő vízkivételek, valamint megfigyelő kutak üzemi figyelési tevékenysége

Az adatszolgáltatás az itt letölthető Excel adatlap kitöltésével és -- a területileg illetékes Vízügyi Igazgatóság részére -- e-mailben történő visszaküldésével teljesíthető. Az adatlapok kitöltéséhez segítséget nyújt az Excel fájl utolsó munkalapján található útmutató. Az adatszolgáltatás határideje 2016. március 31.

OSAP 1694 - A felszíni vízkivételek és a felszíni vízbe történő vízbevezetések adatai

Felszíni vízkivételek, vízbevezetések, vízátvezetések, tározók adatlapjai (Az adatszolgáltatás határideje 2016. január 31.)

OSAP 1376 - A közműves vízellátási és csatornázási tevékenységek főbb műszaki gazdasági adatai

- A KÖZMŰVES VÍZELLÁTÁSI ÉS CSATORNÁZÁSI TEVÉKENYSÉGEK

- SZENNYVÍZRENDSZEREK

OSAP 1378 - ipari jellegű vízhasználók víztermelési és vízkezelési adatai

Az adatszolgáltatókat a területileg illetékes Vízügyi Igazgatóság levélben vagy e-mailben értesíti az adatszolgáltatás módjáról. A kitöltött adatlapokat a fent megadott határidőig az értesítésben megadott címre kell elektronikus vagy postai úton visszaküldeni.

Az adatlapok kitöltéséhez segítséget nyújtanak a csatolmányban megtalálható útmutatók.

 


További információk

2017-től a vízgazdálkodási célú statisztikai adatgyűjtések az Országos Vízügyi Főigazgatóság által működtetett Vízhasználat-online Adatfeldolgozó Rendszerével (VHONLINE) történnek majd, amely az Ön adatszolgáltatási terheinek jelentős csökkentését teszi lehetővé. Az új rendszer fokozatos bevezetése keretében, a 2016. január hónapban megkezdődő üzemeltetés során – korlátozott számban – az erre vállalkozó adatszolgáltatóknak módjuk lesz arra, hogy meghatározott feltételek mellett online módon szolgáltassák adataikat és így tapasztalatokat szerezzenek a 2017-ben már minden üzemeltető számára kötelezően használandó rendszer működéséről.

Amennyiben szeretné kipróbálni az online rendszert, 2016. január 8-ig jelezze ezen szándékát a megfelelő OSAP adatlap (Excel fájl vagy papír alapú kérdőív) címlapjának (címlapjainak) a területileg illetékes Vízügyi Igazgatóság részére történő visszaküldésével. Az Igazgatóság 2016. január 15-ig visszaigazolja az online üzemeltetésbe történő felvételt (vagy annak esetleges elutasítását, tekintettel a résztvevők létszám-korlátjára). Az online adatszolgáltatás módjáról az OVF és az Igazgatóság ezt követően ad részletes tájékoztatást.

Utolsó módosítás: 2016. február 18., csütörtök 14:21, Radó Mónika