Sajtószoba

25
2022. június 25., szombat

2022. június 25-én nyílik meg Árapály tényezők címmel a Várfok Galéria csoportos kiállítása az Országos Vízügyi Főigazgatóság Duna Múzeumában

arapaly-tenyezok-beleg

A víz témáját sokrétűen körüljáró gazdag válogatás elsőrangú alkotókat és művészettörténeti fontosságú alkotásokat vonultat fel.

18
2022. május 18., szerda

Tájékoztatás a Sajót érintő szennyezéssel kapcsolatban

OVF_kozlemeny_01

Az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság 2022. március 13-án a közösségi médiából értesült arról, hogy a Szlovákia területén lévő egykori Siderit üzem telephelyéről, az alsósajói vasércbánya altárójából szennyezett víz folyik a Sajóba.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Csík András, főosztályvezető

2022. évi Országos Vízrajzi Mérőgyakorlat

2022. június 14., kedd 11:25

A 2022. május 17-19. között, a DDVIZIG által Harkányban megrendezett Országos Vízrajzi Mérőgyakorlat a tervezett program szerint rendben megvalósult.

A program szerint a mérések (pillanatnyi vízhozam hossz-szelvény felvétel) az Ős-Dráva vízrendszerben valósultak meg. A mérések során párhuzamos mérések is történtek, melyek többnyire jó egyezőséget mutatnak. Összesen 74 db mérés valósult meg, 34 db szelvényben. A mérési eredmények nagy segítséget nyújtanak majd az Ős-Dráva rendszerben elhelyezett automata vízhozammérő berendezések kalibrálásához is. A pillanatnyi vízhozam hossz-szelvény felvétel és az adatokból szerkesztett hossz-szelvény felhasználható az Ős-Dráva rendszer vízkészlet számításához.

A rendszermérések végeztével az ágazat napi gyakorlatában nem alkalmazott mérőeszközökkel került sor terepi mérőeszköz bemutatóra az igazgatósági szakemberek számára, mely bemutatón elsősorban az új technológiájú ADCP-k, illetve a hajódrónok kerültek bemutatásra.

A mérőgyakorlat utolsó napján a mérési eredmények, valamint az előző délutáni program folytatásaként további innovatív megoldások, módszertanok ismertetésére került sor.

Varga Balázs osztályvezető

2022-merogyakorlat
Utolsó módosítás: 2022. június 14., kedd 11:38, Regdánszki Tamara