Sajtószoba

17
2023. május 17., szerda

Levonuló árhullámok

kozlemeny

A vízgyűjtő területekre az elmúlt héten lehullott nagy mennyiségű csapadék következtében több magyarországi folyón is árhullám vonul le a napokban.

20
2023. április 20., csütörtök

Megsebzett táj - a Vízügy a Földért

megsebzett-taj-belyeg

A Duna Múzeum rendezvénye a Föld napja tiszteletére

Korábbi események
Tartalomfelelős: Szabó Katalin, nemzetközi referens

Az első Magyar-Üzbég vízügyi szakértői ülésen vettek részt az OVF képviselői

2022. november 03., csütörtök 16:01

2022. október 26-án sor került a Magyar-Üzbég vízügyi együttműködés első szakértői ülésére online.

uzbeg

A Felek, illetve a résztvevők rövid bemutatkozása után sikerült a közös érdeklődési köröket leszűkíteni, megtalálni azokat a kapcsolódási pontokat, ahol a közös munka, a tapasztalatcsere a legtöbbet nyújthatja. Az öntözés, az aszály, az integrált vízgazdálkodás mindkét Fél számára kiemelt prioritást élvez.

A tárgyalásokat magyar részről Kovács Péter, a Belügyminisztérium Vízgyűjtő és Vízvédelmi Főosztályának vezetője koordinálta, míg üzbég oldalról – a számos vezető és szakértő mellett – Azimjon Nazarov, a Vízgazdálkodási Minisztérium miniszterhelyettese képviselte a Közép-ázsiai országot.

A megbeszélés konstruktív és előremutató volt, a Felek az online rendezvényt az együttműködés program szerinti folytatásának és az esetleges személyes találkozások reményében zárták le. Ehhez első lépésként egy közösen kidolgozott munkaprogram születik meg a 2018-ban aláírt Együttműködési Nyilatkozat szerint.

Utolsó módosítás: 2022. november 03., csütörtök 16:02, Regdánszki Tamara