Sajtószoba

4
2021. május 4., kedd

Meghívó projektzáró eseményre

Az Országos Vízügyi  Főigazgatóság  az  „Esztergomi kistérség hosszú távú árvízi biztonsága és ármentesítése érdekében szükséges árvízvédelmi beruházás" című projekt megvalósításáról online formában tart tájékoztatást.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Ön is beleszólhat! Mondja el véleményét!

2021. április 14., szerda 15:29

TÁRSADALMI KONZULTÁCIÓ

A DUNA VÍZGYŰJTŐGAZDÁLKODÁSI ÉS ÁRVÍZI KOCKÁZATKEZELÉSI TERVÉNEK FELÜLVIZSGÁLATÁRÓL

 

A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság - a Duna Védelmi Egyezményt aláíró országok delegációi (ICPDR - International Comission for the Protecition of the Danube River)- felülvizsgálja a 2015-ben elfogadott „Duna Vízgyűjtő-Gazdálkodási Tervet” (DRBMPDanube River Basin Management Plan), valamint a „Duna Árvízi Kockázatkezelési Tervet” (DFRMP - Danube Flood Risk Management Plan) 2021 év végéig. A jelenlegi felülvizsgálat eredményeként születő tervek a 2021-2027 közötti hat éves időszakra vonatkozóan határozzák meg a vízgazdálkodási feladatokat a teljes Duna-medencére. A tervek fő célja a Duna-medence felszíni és felszín alatti vizeinek tisztábbá, egészségesebbé és biztonságosabbá tétele, a vízkészletek fenntartható, hosszú távú használatának biztosítása és az árvízkockázatok fenntartható kezelése.

A tervekben megfogalmazottak generációkon keresztül hatással lesznek a Duna-medencében élő népek életére, ezért társadalmi konzultáció indul, melynek keretében lehetőséget adnak a Duna-medence érdekelt szereplőinek, illetve a civil társadalomnak arra, hogy a kezdetektől, elmondhassák véleményüket a tervekkel kapcsolatban és hallassák a hangjukat.

A társadalmi konzultációra bocsátott angol nyelvű tervek az alábbi linken keresztül tölthetők le. A dokumentumokkal kapcsolatban tett javaslatokat, észrevételeket 2021. szeptember 30-ig van lehetőség írásos formában eljuttatni az ICPDR Titkárságának alább megadott postacímére, illetve a wfd-fd@icpdr.org e-mail címre. A beérkezett javaslatok a tervek 2021 decemberéig tartó felülvizsgálata és véglegesítése során lesznek figyelembe véve.

ICPDR Secretariat
Vienna International Centre, Room D0412
Wagramer Strasse 5, A-1220 Vienna, Austria
E-Mail: wfd-fd@icpdr.org

Az ICPDR a társadalmi konzultáció keretében egy online kérdőívet is kialakított, melyen keresztül a Duna-medence országainak lakosai szintén elmondhatják véleményüket. A magyar nyelvű kérdőív, – amelyet azonnal kitölthet – az alábbi linken érhető el.

Az ICPDR online konzultációs műhelyülést is szervez az érdekelt felek részvételével. „A Mi Véleményünk – A Mi Dunánk„Our Opinion – Our Danube” című konferencia a járványügyi korlátozó intézkedések miatt Zoom felületen zajlik 2021. június 29-30. között. Az eseményre történő regisztrációról a későbbiekben külön tájékoztatást adunk.

ICPDR_Have Your Say_box
Utolsó módosítás: 2021. április 14., szerda 16:21, Regdánszki Tamara