Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Szabó Györgyi, főosztályvezető

Vízügyesek a 36. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon

2021. október 14., csütörtök 14:58

Idén is megrendezték a SPAR Budapest Maraton Fesztivált októberben. Az eseményen több vízügyes kolléga is részt vett az Országos Vízügyi Főigazgatóság emblémájával ellátott futópólóban, ezzel is népszerűsítve a futást, az egészséges életmódot, valamint magát az ágazatot!

A futóünnepre több mint 13.000 nevezés érkezett, a kétnapos esemény első napján a rövidebb távok, a második nap a klasszikus hosszabb táv és a váltó volt a főszerepben. A Főigazgatóságtól indított 2 csapat "Csak a Vízügy" és "Gyerünk Vízügy" 4-4 fős váltóban teljesítette a 42,2 km-es távot. A „Csak a Vízügy” csapat tagjai: Lakatos Boglárka, Gnandt Boglárka, Takács Ágnes, Molnár Péter. A „Gyerünk Vízügy” csapatot a Műszaki Téradat Szolgáltató Főosztály munkatársai alkották: Szabó Györgyi, Jancsó Anita, Dobos Zsófia és Szabó Levente.

Egyéni futóként indult 5 km-en Kovács Emese, 30 km távon Szabó Károly és Golarits Gellért.

FB_IMG_1634041802395

A résztvevők személyes tapasztalatai:

„Nincs megnyugtatóbb érzés annál, mikor váltóként meglátod az arcot, amit hosszú percek óta feszülve vársz a tömegben, de még ennél is felemelőbb az arc, amely téged vár a tömegben! Egyébként tényleg nagy élmény végig futni a Duna-partot a városban üres utcákon, minden vízügyesnek ajánlom!”

Lakatos Boglárka

 

„Nekem ez abszolút első versenyrészvételem volt, így maximálisan elégedett vagyok az eredménnyel; nagyon jó érzés volt egy csapat tagjaként, a többiekért is futni, majd a hangosbemondón hallani, hogy a "Csak a vízügy" célba ért. :)”

Gnandt Boglárka

 

"Ez a fajta "csapatos" futás mindig örömmel tölt el, látva a jó hangulatot és a részvevők akarását. A mostani rossz időjárás sem tántorított el senkit sem, ezért a legközelebbi OVF -es futásunkra remélem megmarad a lendület, illetve új jelentkezőkre is számítunk!"

Szabó Károly

 

„A Gyerünk Vízügy (MTSZF) csapata lelkesen állt rajthoz, a kedvet az időjárás sem vette el annak ellenére, hogy az első két váltópontnál dideregtek az esőben álló váltótársak és a futók egyaránt. A csapatunk végül négy óra alatt teljesítette a távot, amivel igazán elégedettek voltunk. Összességében mindannyiunk nagyon jól érezte magát, jó érzés volt egy csapatként, váltóban futni egy maratoni távon.”

Gyerünk Vízügy csapata

Munkatársainknak szívből gratulálunk!

Utolsó módosítás: 2021. október 14., csütörtök 15:01, Regdánszki Tamara