Sajtószoba

4
2021. május 4., kedd

Meghívó projektzáró eseményre

Az Országos Vízügyi  Főigazgatóság  az  „Esztergomi kistérség hosszú távú árvízi biztonsága és ármentesítése érdekében szükséges árvízvédelmi beruházás" című projekt megvalósításáról online formában tart tájékoztatást.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

A Tisza-tó tavaszi feltöltése

2021. április 16., péntek 13:33

Az üzemeltető Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság ebben az évben is két fázisban állítja be a Kiskörei-tározó (Tisza-tó) nyári vízszintjét. Az igazgatóság a tavaszi feltöltés első ütemét, Kisköre-felső 690±10 cm-es vízállásra - a Tisza folyón februárban levonuló árhullám apadó ágon történt megtartásával - március elsején már befejezte. A második ütemben a magasabb nyári vízszintre, a Kisköre-felső vízmércén mért 735±5 cm-es tartományba duzzasztja a Tisza-tavat, ezzel - felkészülve a várható aszályos időszakra – mintegy 10 millió köbméter többlet vízkészletet biztosít a normál nyári vízszinthez képest.

KOTIVIZIG0415Tiszatofeltoltes1

A feltöltés április 13-án kezdődött és a Tiszán érkező vízhozam függvényében, a vízszint napi 5 centiméteres emelésével várhatóan április 20-án fejeződik be. Ennek végrehajtását természetesen befolyásolhatja, módosíthatja egy esetlegesen levonuló árhullám.

Laczi Zoltán

Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Utolsó módosítás: 2021. április 16., péntek 13:37, Regdánszki Tamara