Sajtószoba

4
2021. május 4., kedd

Meghívó projektzáró eseményre

Az Országos Vízügyi  Főigazgatóság  az  „Esztergomi kistérség hosszú távú árvízi biztonsága és ármentesítése érdekében szükséges árvízvédelmi beruházás" című projekt megvalósításáról online formában tart tájékoztatást.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Európa a magasból- a National Geographic műsorán

2021. április 15., csütörtök 15:10

Nagy megtiszteltetés érte a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóságot, hiszen részt vehettek a National Geographic Európa a magasból című műsorának elkészítésében.

A műsor premierje 2021. április 11-én 21 órától a NatGeo csatornán sugározták, s melyben Magyarország számos csodája mellett, a Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszeren történő nádgazdálkodást is bemutatták. A nádaratás tulajdonképpen egy vízminőségvédelmi nádkezelés, mert minél több éve nő a nád, annál jobban öregszik, gyengül, a növény a levágást követően meg tud újulni. A terület sajátosságai évi 100-150 hektár aratását teszik lehetővé, de az enyhe időjárás miatt ez gyakran kevesebb, mindig szezonfüggő. A 2020/2021-es szezonban –az előzetes ajánlattételi eljárás során kiválasztott– két vállalkozó összesen 146 hektár aratására kapott engedélyt.

A hatrészes sorozat egyik fő törekvése, hogy adott országról világhírű, vagy épp alig ismert- természeti, kulturális és építészeti értékeit csodálhatjuk meg ritka és egyedi szemszögből. A Magyarországról szóló epizódba a National Geographic nemzetközi stábja olyan kivételes épületeket, tájakat és érdekességeket választott be, melyek az ország büszkeségének számítanak és felülről, a magasból fotózva különösen lenyűgöző látványt nyújtanak.

Így lehetett részese az Igazgatóság ennek a különleges forgatásnak, melyben ezt a kevésbé ismert tevékenységet szélesebb körben is bemutathattuk. Az Európa a magasból című sorozat Magyarországról szóló epizódját a csatorna többször ismétli, illetve natgeotv.com oldalon is megtekinthető.

Nyuduvizig_04_15_Natgeo_1

Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság

Utolsó módosítás: 2021. április 15., csütörtök 15:16, Regdánszki Tamara