Sajtószoba

17
2023. május 17., szerda

Levonuló árhullámok

kozlemeny

A vízgyűjtő területekre az elmúlt héten lehullott nagy mennyiségű csapadék következtében több magyarországi folyón is árhullám vonul le a napokban.

20
2023. április 20., csütörtök

Megsebzett táj - a Vízügy a Földért

megsebzett-taj-belyeg

A Duna Múzeum rendezvénye a Föld napja tiszteletére

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Föld napja a Tettyén

2023. április 27., csütörtök 15:32

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság idén is részt vett a Duna-Dráva Nemzeti Park szervezésében megvalósuló Föld Napi rendezvényen Pécsett, április 22-én, szombaton.

DDVIZIG_2023_04_22_Fold napja a Tettyen_9

A ragyogó napsütéses időben nagyon sokan látogattak ki a tettyei romokhoz, ahol közel 20 kiállító várta az érdeklődőket, Föld Napi programokkal és nyereményjátékokkal.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság standján vízügyes kvízjátékok és –foglalkoztatók mellett puzzle és színezők várták a gyerekeket, megérdemelt jutalmaik és ajándékaik mellett.

DDVIZIG_2023_04_22_Fold napja a Tettyen_1

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet.

A Tettyén kiállító cégek és vállalkozások is ennek jegyében települtek ki, s játékos formában környezetünk megóvása és védelme mellett bolygónk látható és láthatatlan kincseire és –erőforrásaira helyezték a hangsúlyt figyelemfelkeltő programjaikkal.

 

Jusztinger Brigitta

Fotók: Drahos Olga – DDVIZIG

Utolsó módosítás: 2023. április 27., csütörtök 15:34, Regdánszki Tamara