Sajtószoba

25
2022. június 25., szombat

2022. június 25-én nyílik meg Árapály tényezők címmel a Várfok Galéria csoportos kiállítása az Országos Vízügyi Főigazgatóság Duna Múzeumában

arapaly-tenyezok-beleg

A víz témáját sokrétűen körüljáró gazdag válogatás elsőrangú alkotókat és művészettörténeti fontosságú alkotásokat vonultat fel.

18
2022. május 18., szerda

Tájékoztatás a Sajót érintő szennyezéssel kapcsolatban

OVF_kozlemeny_01

Az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság 2022. március 13-án a közösségi médiából értesült arról, hogy a Szlovákia területén lévő egykori Siderit üzem telephelyéről, az alsósajói vasércbánya altárójából szennyezett víz folyik a Sajóba.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Interaktív vízügyes játszóház Ópusztaszeren

2022. június 16., csütörtök 15:58

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Vízügyi Történeti Emlékhelyén (Szeged) debütált múlt évben a kubikusok életét, munkáját, használati eszközeit bemutató kiállítás interaktív része, amely minden korosztályt megmozgat.

ATIVIZIG_Interaktiv vizugyes jatszohaz Opusztaszeren_1

Idén az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark „Élő Archívum” tematikus programnapjaihoz csatlakozva ismerhetik meg az park látogatói a kubikus szakma nehézségét és szépségeit. Kipróbálhatják például a homokzsáktöltést és lapátolást, a kubikus talicskával történő szállítmányozást. A múlt mellett a jövő képe is felvillan, hiszen az ATIVIZIG óriáskirakóján Szeged gyönyörű belvárosi képén felfedezhető egy helyi vízügyes különlegesség, az árvízvédelmi mobil partfal madártávlatból.

A programsorozat első alkalma Pünkösdkor volt, a szegedi vízügyi igazgatóság Ópusztaszeri Gátőrháza mellett, amely az emlékparkban, a Körtvély tó mellett található.

A további alkalmak, amelyekre szeretettel várunk minden érdeklődőt:

  • augusztus 06. Dinnyeünnep és termésnap
  • augusztus 20. Államalapítás ünnepe
  • szeptember 04. Szobori búcsú
  • szeptember 24. Iparos nap

 

Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Utolsó módosítás: 2022. június 16., csütörtök 16:00, Regdánszki Tamara