Sajtószoba

4
2021. május 4., kedd

Meghívó projektzáró eseményre

Az Országos Vízügyi  Főigazgatóság  az  „Esztergomi kistérség hosszú távú árvízi biztonsága és ármentesítése érdekében szükséges árvízvédelmi beruházás" című projekt megvalósításáról online formában tart tájékoztatást.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

A Kamarás-Duna fenntartási kotrása

2021. április 14., szerda 12:46

Az elmúlt években szakaszosan végrehajtott fenntartási célú beavatkozások után 2021. évben tovább folytatódik a Kamarás-Duna mellékág kotrása. Az idei tavaszi időszakban a mellékág torkolati, 0+000 – 0+750 cskm közötti szakaszán történik kotrás. Ezen a szakaszon 2016-ban végzett Igazgatóságunk hasonló munkákat.

A kotrást mederfelmérés előzte meg, amely során megállapítást nyert, hogy az érintett szakaszon kb. 50-60 cm-es, a mellékágban kiülepedett hordalék és szerves anyag eltávolítása vált szükségessé. A kotrás várhatóan április hónapban befejeződik, mely során összesen kb. 8700 m3 mederanyag kerül eltávolításra. A kikotort mederanyag a Kamarás-Duna torkolata alatt a Duna sodorvonalába, illetve a szabályozási vonalon kívülre kerül elhelyezésre, mellyel időszakosan javulhatnak a Duna hordalékviszonyai is.

A tavaszi munkálatok befejezését követően a dunai torkolattól a Petőfi-szigeti hídig jellemzően rendelkezése áll az vízjogi üzemeltetési engedélyében meghatározott fenékszint, így javulnak a mellékágban a vízháztartási viszonyok és kisvizes időszakban a vízi-közlekedési feltételei.

ADUVIZIG_04ugovica kotrasa.png

Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság 

Utolsó módosítás: 2021. április 14., szerda 12:48, Regdánszki Tamara