Sajtószoba

4
2021. május 4., kedd

Meghívó projektzáró eseményre

Az Országos Vízügyi  Főigazgatóság  az  „Esztergomi kistérség hosszú távú árvízi biztonsága és ármentesítése érdekében szükséges árvízvédelmi beruházás" című projekt megvalósításáról online formában tart tájékoztatást.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

A Kvassay műtárgyegyüttes I. gépegységének és a tassi Sajó Elemér többfunkciójú vízleeresztő műtárgynak a munkálatai

2021. május 03., hétfő 11:29

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság a cseh OSC a.s. szakemberei segítségével közösen telepítették a Kvassay műtárgyegyüttes I. gépegységéhez a Winter-Kennedy mérési elvhez szükséges nyomáskülönbségmérő szondákat, csigaházi vízszintmérő szondákat, a galvanikus leválasztókon keresztül a villamosenergia felhasználás rögzítésére szolgáló csatlakozásokat, valamint a gépegység ideiglenes vibrodiagnosztikai csatlakozásait. A Winter-Kennedy mérés célja annak vizsgálata, hogy milyen mértékben kell átalakítani a Kvassay műtárgyegyüttes I. gépegységét, hogy szivattyús üzemmódban javuljon a hatásfoka.

A tassi Sajó Elemér többfunkciójú vízleeresztő műtárgy felvíz szinti szabályzásának kiépítéséhez a tassi hajózsilip felvízi, a vízrajzi törzshálózatban lévő vízmérce jelének átadása az OVF Informatikai Főosztály munkatársainak segítségével megtörtént, és az SC 2017 Tass konzorcium informatikai rendszerépítőivel az átadott mérési adatok kivizsgálását megkezdtük. A vízrajzi monitoring rendszerben az új műtárgyhoz kapcsolódó vízrajzi adatok várhatóan 2021. április 30-ig kerülnek be.

Hiltser János

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Utolsó módosítás: 2021. május 03., hétfő 11:33, Regdánszki Tamara