Sajtószoba

4
2021. május 4., kedd

Meghívó projektzáró eseményre

Az Országos Vízügyi  Főigazgatóság  az  „Esztergomi kistérség hosszú távú árvízi biztonsága és ármentesítése érdekében szükséges árvízvédelmi beruházás" című projekt megvalósításáról online formában tart tájékoztatást.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Növekvő árvízi biztonság az Alsó-Tisza-vidékén

2021. április 30., péntek 11:18

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében valósulhatott meg az Alsó-Tiszát érintő hullámtér-rendezési projekt. A 4 milliárd forint összköltségű, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével létrejött beruházás során partbiztosításokkal és folyókanyarulat-rendezéssel növelték az árvízvédelmi biztonságot az Alsó-Tisza-vidékén.

A „VTT Hullámtér rendezése az Alsó-Tiszán” című projekt kivitelezése a Tisza folyó Levelényi, Lúdvári, Algyői partbiztosításainak megerősítésére, helyreállítására, illetve a Maros folyó Ferencszállási kanyarulatának rendezésére irányult.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság konzorciumában valósult meg a beruházás, amelynek hatására nemcsak a térség árvízi biztonsága javul, hanem a régió lakosainak élet- és vagyonbiztonsága, illetve az agrárterületek védelme is biztosítottabbá válik a jövőben.

Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Utolsó módosítás: 2021. április 30., péntek 11:21, Regdánszki Tamara