Sajtószoba

4
2021. május 4., kedd

Meghívó projektzáró eseményre

Az Országos Vízügyi  Főigazgatóság  az  „Esztergomi kistérség hosszú távú árvízi biztonsága és ármentesítése érdekében szükséges árvízvédelmi beruházás" című projekt megvalósításáról online formában tart tájékoztatást.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Láng István, főigazgató

Tisztelt Hoffmann Úr! Kedves Imre!

2021. március 03., szerda 11:23

Tisztelt Hoffmann Úr! Kedves Imre!

Sok közös dolgunk volt 2012 előtt, amikor még tűzoltóként ismertünk. Te voltál, aki értékelted a vízügyet akkor is, amikor az a mélypontján volt, hiszen 1998 és 2012 között is kellett védekezni, és nem akármilyen árvizek ellen.

Te voltál, akire a sors 2012-ben rátestálta ezt a szervezetet, és Te fegyelmezett katonaként dolgoztál azon, hogy működőképes maradjon, mi több azon is, amitől kicsit elszoktunk: hogy a vízügy fejődjön. Hagytad kiteljesedni a szakmánkat, egy felívelő pályát nyitottál meg előttünk. Elkezdtek számítani a vízügyre, régi-új programok jelentek meg, amelyek mára új kihívásokká váltak. Öntözés, aszály, víziközmű, települési csapadékvíz-gazdálkodás.

Teret adtál nemcsak a kihívásoknak, hanem a megoldásoknak is. Lett Tudományos Tanácsunk és megnyíltak a Közszolgálati Egyetem kapui is, hogy letegyük a vízügyi életpálya alapjait. Mindeközben nem mellettünk sétáltál, hanem együtt gyalogoltál velünk - és nem eredménytelenül.

Tűzoltóként kifinomult érzékkel tapintottál rá, hogy hányattatásaink során elvesztettük saját vízügyi kultúránk, múltunk jelentős részét, amely nélkül jövő sem létezik. Digitalizálással mentetted meg a VITUKI adattárát, fejlődött a múzeumunk, szépül a levéltárunk, és vannak újságjaink. Kezdeményezésedre talán védőszentünk és vízügyi szoborparkunk is lesz.

Letetted a síneket, csak tovább kell gurulnunk rajtuk. Mégse könnyű. Szervezetünk Általad biztosított védelmét egy ideig nincs, aki átvegye, hacsak Szent László nem, de abban hinni is kell. Az elmúlt időszak eredményeit nehéz, de szép csaták hozták meg, melyek során végig tudtuk, Te és mi, hogy számíthatunk egymásra. Másképp nem működik sem az árvíz elleni védekezés, sem a tűzoltás. Ez a jövőben is megmarad, bármi jön is, számítunk Rád, és Te is számíthatsz a vízügyre.

Mindig megmaradó köszönettel, a vízügyi szolgálat nevében:

 

Budapest, 2021. március 1.

Láng István főigazgató

 

Utolsó módosítás: 2021. március 03., szerda 11:39, Regdánszki Tamara