Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 80 204 240
Széchenyi logo
Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 80 204 240

Változatok élővízre - vers és zene Závada Péter költővel és Balogh Máté zeneszerzővel Esztergom, Duna Múzeum, 2023. szeptember 30. 16 óra

varfok-galeria-zaroesemeny

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság fenntartásában működő esztergomi Duna Múzeum és a budapesti Várfok Galéria 2022-ben Vízrajzi térkép hívószóval hirdetett pályázatot képzőművészek számára, hogy a közös együttműködés keretében szorosabbá tegye tudomány és művészet kapcsolatát, előmozdítsa új műalkotások létrejöttét és kifejezze a kortárs művészet iránti elkötelezettségét.

A több mint háromszáz beérkezett pályaműből a zsűri olyan művészek vagy művészcsoportok alkotásait válogatta be a kiállítás anyagába, amelyek a legeredetibb módon reflektáltak a pályázati kiírásra. Az idei Múzeumok Éjszakáján megnyílt tárlatot néhány hónap leforgása alatt csaknem 7000 látogató tekintette meg.

A sikeres kiállítás záró rendezvényén 2023. szeptember 30-án a pályázat ötletgazdája, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója, Láng István köszönti a vendégeket, majd Kovács Krisztina, a Várfok Galéria művészi vezetője mutatja be a tárlat nyomtatott katalógusát. A megjelenteknek egyúttal rendhagyó tárlatvezetésben is lehet részük a kiállító művészek részvételével.

Mindezeken túl a hazai művészeti élet két jeles szereplőjének, Závada Péternek és Balogh Máténak kifejezetten erre az alkalomra készített verses-zenés előadása színesíti a programot, amely igazi csemegének ígérkezik a művészetkedvelő látogatók számára!

 

Kiállító művészek: Blazsek András, Forrai Ferenc, Kiss Virág, Korpás Zoltán, Kovács Gyula, Kulcsár Dorina Anna, Márton Dominika, Mihucza Sára, Nádas Eszter, Nagy Barbara, Papp Mátyás, Papp Réka, Pató Károly, Rácz Attila, Sánta Dániel, Sebestyén Sára, Skultéti Bianka, Sóváradi Valéria, Szénás Gábor, Szőcs Éva Andrea, Vertetics Csaba, Vizi Máté